2 gedachten over “IJsselbode dec 2017

 1. Als liefhebber van motorrijden wil ik toch even reageren op de vele reacties. De geluidsoverlast van motoren wordt daar toch teveel op een hoop gegooid, waarmee de indruk wordt gewekt dat alle motoren teveel geluid produceren. Zelf hinder ik ook aan motoren die het nodig vinden een vervangingsuitlaat toe te passen. Echter de meeste motoren rijden met standaard uitlaten en die voldoen aan de wettelijke eisen. Zelf rijd ik vaak zondagochtend met mijn buurman een rondje over de mooie wegen. Ik kan u zeggen dat fietsers vaak schrikken omdat ze ons niet aan horen komen als wij van achteren naderen. Ook bij het passeren van paardenruiters nemen wij de snelheid af tot 30 km/h en gaan wij maximaal om de ruiter heen. Motorrijders zijn in verschillende caterogieen onder te verdelen. Toermotoren gebruiken geen vervangingsuitlaten. Dit wordt meer toegepast bij sportieve motoren en choppers. Vroeger gold de term loud pipes saves lifes. Dit is allang niet meer van toepassing en ook niet nodig. Hier stoor ik mij ook mateloos aan, omdat juist zij het verpesten voor alle motorrijders. Ook rijden in grote groepen is niet verstandig, omdat het geluid dan heftiger wordt waargenomen. Maximaal 5-6 rijders is veel beter. Uw uitleg over meten van geluid komt uit een schrijven van de MAG (motorrijders actie groep) waar ik ook zelf lid van ben. Gelukkig begreep ik dat de MAG ook is ingeschakeld om tot en oplossing te komen. Zij weten als geen ander dat het belang van motoren en bewoners bovenaan staat om een tot een goede oplossing te komen die voor beide partijen bevredigend is. Vaak wordt snelheid ook door motorrijders aangerekend. Ik kan u melden dat bijna alle auto’s vanaf de rotonde in Haastrecht richting de Vlist veel harder dan 30 km/h rijden. Daar zitten ook vele bewoners uit de wijk Bergvliet bij en mensen die misschien nu klagen over geluidsoverlast. Ik bedoel hiermee te zeggen dat mensen ook in de spiegel moet kijken en afvragen of ze zelf wel alle verkeersregels netjes handhaven. Iedereen rijdt weleens te hard. Ook ik. Je moet je er wel van bewust zijn dat anders weggebruikers daardoor geen gevaar oplopen.

  Like

 2. Denkt u ook wel eens aan fietsers en wandelaars ?
  En dat er ook auto,s zijn die te hard rijden neemt toch niets weg van de schrik als opeens een colonne scheurijzers niets ontziend iedereen van de weg rijden ? Vooral op de dijk met de nodige bochten wordt ik vaak verrast omdat er dan onverwacht een colonne langs je heen scheurt, je moet dan stevig in je schoenen staan om je evenwicht niet te verliezen en en wij keren vaak benedendijks terug omdat het wat de veiligheid betreft anders niet meer te doen is.
  Weg plezier.
  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s