Probleemgebieden

Hieronder de probleemgebieden die tot dus ver aan ons gemeld zijn:

  1. De Opweg in Schoonhoven (tussen Fransekade en Beneluxlaan) maakt deel uit van het motorrondje en op zaterdag en vooral zondag is met regelmaat de herrie oorverdovend.
  2. Ook wij wonen vlak bij de Bredeweg in Haastrecht. Als ’s zomers motoren met veel lawaai voorbij komen kunnen ook wij ons niet verstaanbaar maken in de tuin.
  3. Wonend langs de Provincialeweg Oost in Haastrecht is het zeker op zonnige dagen een onvoorstelbaar en asociaal geraas van (groepen) motoren. Sowieso wordt er vanuit het dorp komend na de rotonde richting Oudewater als gekken gereden, alsof er langs de dijk geen mensen meer wonen.
  4. De geluidoverlast is een groot probleem ook voor aanwonenden van de provinciale weg richting Gouda en de dorpskernen van Haastrecht
  5. Inderdaad hoor je in Stolwijk motoren met veel lawaai optrekken van rotonde naar rotonde. En ook kan je ze vaak horen als ze langs de vist rijden met veel kabaal.
  6. Op de Zuidbroek in Bergambacht hebben we ook veel last van geluidshinder door motoren
  7. Wij wonen op de Veerlaan in Haastrecht. Daar wordt door de bestuurders van de motoren extra gas gegeven als zij zowel over de brug komen of vanaf de dijk. Ook belanden zij vaak aan bij Cafe Over de Brug. Bij het starten laten zij de motoren nog even draaien, niet stationair maar met regelmatig extra gas. U kunt wel nagaan wat voor herrie is als er zomaar 20 motoren wegrijden.