Meld geluidoverlast bij de Gemeente Krimpenerwaard

Meld HIER geluidoverlast bij de Gemeente Krimpenerwaard

Beste Mensen,

Bij ons is de geluidsterreur van motorfietsen weer begonnen, het is van belang om uw overlast te melden bij de gemeente, zodat zij actie kunnen ondernemen.

Zonder meldingen zal de Gemeente veronderstellen dat er geen probleem is, en er dus ook geen maatregelen genomen hoeven te worden.

Melden (van overlast) is een KUNST

Een (gemeentelijke) ambtenaar is net een mens, en gedachtenlezen is meestal niet zijn specialiteit. Als u overlast ervaart, is het dus belangrijk om dat te melden, anders zal er nooit wat aan gebeuren.

Één melding is géén melding, wij horen vaak van gemeentes dat er geen geluidsoverlast is, omdat er geen of weinig meldingen gedaan worden. Als u van plan bent om een keer een melding in te sturen, is dat verspilde moeite. Het zal geen indruk maken en er gebeurt niets.

Moet ik dan elke week melden? Ook niet handig, u zult dan worden weggezet als een notoire zeurpiet, de meldingen worden niet meer gelezen en dus volgen ook geen maatregelen.

Schelden dan? Ook niet, zoals gezegd, ambtenaren zijn net mensen, en als ze een scheldbrief ontvangen zullen ze net als u en ik na de eerste regel stoppen met lezen.

Wat dan wel?

  • Wij denken dat het goed is om regelmatig een bericht te sturen, waarin u meldt (1) wat de overlast is en waardoor die wordt veroorzaakt, (2) wat dit met u doet en (3) wat eraan gedaan zou moeten worden. Houd het kort en vraag om een terugkoppeling.
  • Het is belangrijk dat u niet alleen bent in de meldingen, vraag dus mensen in uw buurt die ook overlast ervaren om ook meldingen te doen.
  • Ga in gesprek met de Gemeente, dit kan de ambtenaar, wethouder, burgemeester of gemeenteraad zijn. Vertel wat er aan de hand is en vraag om maatregelen.

Melden kan via de website of met de MijnGemeente ap.

Website:  

Home | Gemeente Krimpenerwaard (mijn-melding.nl)

Kies dan voor Hoofdcategorie = “Overlast en handhaving” Subcategorie = “Geluid motoren”

Melden met de MijnGemeente app

U kunt met de MijnGemeente app nog makkelijker een melding doen. Met uw smartphone geeft u de locatie, omschrijving en aanvullende gegevens eenvoudig door. U heeft hierbij de keuze om een foto bij te voegen en de locatiegegevens vanuit de telefoon te gebruiken. Als u dat wilt, kunt u op de hoogte worden gehouden van de stand van zaken van de melding. U ontvangt dan een reactie per e-mail. Deze app is beschikbaar in de App Store voor de iPhone en in de Play Store voor Android-systemen.

Kies ook hier voor Hoofdcategorie = “Overlast en handhaving” en Subcategorie = “Geluid motoren”

Bellen kan ook

Mocht het niet lukken om via de website of de ap te melden, dan kan het ook telefonisch

140182  of 0182 729999

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s