Beantwoording Kamervragen

Tot onze verrassing heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat de Kamervragen van de CDA-fractieleden Postma en van Dam al beantwoord. Dat is enkele weken eerder dan verwacht!

Veel belangrijker is evenwel de uitgebreide beantwoording van de Kamervragen (zie bijlage). Enkele punten zijn voor onze activiteiten in de naaste toekomst erg belangrijk. Dat geldt met name voor:

– antwoord op vraag 3: het ministerie gaat een onderzoek starten naar de mogelijkheden om geluidoverlast door motorfietsen te beperken

– antwoord op vraag 7: binnen de EU wordt gestart met evaluatie en mogelijke herziening van de EU-verordening 168/2013 met aandacht voor geluidsnormen voor motorfietsen

– antwoord op vraag 8: sportuitlaten moeten voorzien van een goedkeuring cfm EU-regelgeving

– antwoord op vraag 12: de gemeente kan een weg tijdelijk afsluiten i.v.m. beperking van geluidoverlast

Het besef dat geluidoverlast door motorfietsen voor delen van Nederland echt een probleem is, begint brede aandacht te krijgen, zowel in Nederland als in de EU!

Natuurlijk moeten we de verdere ontwikkeling afwachten, maar we gaan de goede kant uit!

2 gedachten over “Beantwoording Kamervragen

 1. Belachelijk hoe luid een motor mag worden van de Wet vergeleken met een auto. Als je een auto met goedgekeurde uitlaat plankgas geeft, hoort je de motor loeien en niet de uitlaatsysteem overbleren. Doe dat met veel NL-motoren en het lijkt net als of er geen uitlaat erop zit. Ik heb een paar keer deze situatie meegemaakt en die dingen gaan echt over de 100dB (verschillende afstanden, in auto/ buiten). De uitlaat van een polizjie-BMW-boxer overstemt motor niet; je hoort echt die boxer draaien. Voor de goede orde: ze zijn in staat een Citroen 2CV te LATEN klinken als een amerikaanse V8.
  Een keer stond een Herrie-Davidson of zo’n imitatie-japanner. Man, ik schrok wel effe toen dat ding gestart werd; het leek net of er iets ontploft (Wat ook feitelijk zo is, het is immers een verbrandingsmotor) is (Zat op 20 m (!) afstand achter glas !). Stoer hoor, zo’n turboloze 1000cc-tje, totdat je tegen een Fiat Panda aanknalt, kijke hoe stoer je dan nog bent (en natuurlijk doe je dat zonder helm en beschermede kleding; want die zijn voor mietjes).

  Ik durf gerust te stellen dat die MWMM 6-12(!)dB meer produceren dan wat toegestaan is. Zo’n Herrie-Davidson: daar komt volgens mij meer dB uit dan kW. Wij hebben ook Sjonnies hier natuurlijk maar die zijn echt niet zo luid ondanks dat ‘ hun’ frequentiekarakteristiek meestal anders is dan van die MWMM (Sjonnies meestal een lage frequentie (meer Bas) en MWMM: tja, volgens mij willen ze qua dB een raket overtreffen). Dit zelfs gecorrigeerd voor de gevoeligheid van het menselijk oor (niet even gevoelig voor alle frequenties). Als ik een schatting mag doen als zo’n MWMM volgas geeft; op 1m afstand meet je gewoon 110dB of meer. Om een idee te geven: een motor die 6dB luider is, geeft net zoveel geluid als 4 ‘normale’ motoren.

  Eerlijkheid gebied te zeggen dat nachts (uiteraard weer de mooie droge zomeravond) ik zowel MWMM als rijke Sjonnies op halve mijl – km afstand de gas hoort open trekken.

  Ik ben geen motorhater ofzo: sterker nog; sommige zijn en zien werkelijk gaaf en mooi uit. Maar het is net als bij Honden(poep): Het zijn de baasjes die het vern%$ken.

  Het zijn vooral MWMM: dat zag ik op de dag dat TTassen was afgelopen; ze rijden hun motor zoals ze hun auto berijden: Gasgeven op een droge rechte stuk, vervolgend een bocht nemen waar ik met een rollator wel de apex hit terwijl zij gewoon het midden van de weg blijven volgen.
  Deze MooiWeerMotorMietjes zie je ook alleen maar op zonnige en droge dagen rijden. Een meisje van 14 draait haar hand niet voor om om in de STROMENDE REGEN km’s naar school te FIETSEN. Dan schuilen ze onder een brug. Zijn die MWMM van suiker ofzo?
  DAAROM ZIJN HET MooiWeerMotorMietjes: veel SHOWHERRIE, niet stoer/cool/vet/dope en al helemaal geen rossi’s.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s