Motorbranche houdt hart vast voor gedrag van de doelgroep

Op zaterdag 25 april 2020 verscheen er een artikel van Boudewijn Geels in het Financieel Dagblad over geluidsoverlast door motoren tijdens de Corona-crisis.

Enkele quotes uit dit artikel:

  • “2019 was een topjaar voor de motorbranche, Symbool van vrijheid voor de een, bron van ergernis voor de ander: de motor. Nu de wegen zo leeg zijn, vallen motorrijders des te meer op”.
  • “Een rampjaar, vrezen wandelaars die al te vaak van hun sokken zijn gereden door hooligans met illegale herrie-uitlaten en duivelsoortjes op hun helmen. ‘We hopen er maar het beste van’, zegt motorhandelaar Rolf Selling bezorgd.”
  • “Dankzij de economische groei en het mooie weer — en ongetwijfeld ook door de steeds hogere parkeertarieven voor auto’s en de toenemende filedruk — ging het de laatste jaren juist zo goed met de branche. Vorig jaar slaagden ruim 30.000 mensen voor hun motorrijbewijs, tegen 22.300 in 2015.”
  • “Volgens de RAI Vereniging en de Bovag was 2019 ook het beste verkoopjaar sinds de financiële crisis. In totaal werden er ruim 14.000 nieuwe motoren verkocht. De verkoop van gebruikte motoren beleefde met 47.000 exemplaren (nog zonder de vele tweedehandsjes die via bijvoorbeeld Marktplaats van eigenaar wisselden) zelfs zijn beste jaar ooit.”
  • “De handel hield zijn hart vast, toen België en Duitsland vorige maand recreatieve verplaatsingen per motor verboden. Nederlanders gingen in de mooie weekenden juist massaal on the road. Daar waren vooral bewoners van huizen langs kronkelige dijkweggetjes, van oudsher magneten voor motorrijders, niet allemaal even gelukkig mee.”
  • “En natuurlijk, op de weg houden die groepen motoraars wel anderhalve meter afstand van elkaar, maar zouden ze dat ook doen tijdens hun gezamenlijke pauzemomenten? En zouden ze voldoende voorzichtig rijden? De ziekenhuizen kunnen nu geen hordes gecrashte motorrijders aan.”
  • “Selling volgde, kortom, ‘met samengeknepen billen’ het gedrag van zijn doelgroep. Gelukkig voor de branche heeft het kabinet het motorrijden (vooralsnog) niet verboden. Te aantrekkelijke wegen worden zo nodig afgesloten, maar ook dan blijven er veel mooie routes over.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s