Motorlawaai leidt tot boze reacties in Krimpenerwaard

KRIMPENERWAARD – Met het prachtige weer van afgelopen weekend werden de binnenwegen en dijken van de Krimpenerwaard het doel van talrijke motorrijders. Dit ondanks het dringende verzoek van de overheid om thuis te blijven in verband met het coronavirus.

De aanwezigheid van de motorrijders en de geluidshinder die dat opleverde was aanleiding voor tal van boze reacties, zowel op sociale media als ook bij de gemeente.

Tientallen motoren stonden bij benzinestations en de Veerdienst Schoonhoven kreeg zoveel groepen dat voor hun medewerkers de anderhalve meter afstand niet te handhaven was. En dus hun gezondheidsveiligheid niet meer gewaarborgd was.

Desgevraagd laat de gemeente weten dat, daar waar daartoe aanleiding voor was, gemeentelijke opsporingsambtenaren en politie motorrijders hebben aangesproken.

De door de motoren veroorzaakte overlast is, zo meldt de gemeente, nu landelijk opgepakt.

Het probleem speelde niet alleen in onze regio. Het onderwerp staat ook op de agenda van Veiligheidsregio Hollands-Midden, die daar dinsdag over vergadert. Of hier extra maatregelen voor worden genomen wordt deze week tijdig bekend gemaakt. Te nemen maatregelen die vallen binnen het kader van de noodverordening vallen onder verantwoordelijkheid van de veiligheidsregio en niet onder die van de individuele burgemeesters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s