‘Gebied rond de Vlist afsluiten voor motorrijders’

Het Kontakt

VLIST • Of het voorstel om het gebied rond het veenriviertje de Vlist af te sluiten voor motorrijders het haalt valt te betwijfelen, maar het zou de Actiegroep Geluidsoverlast Motorfietsen in een feeststemming brengen.

“Het wordt steeds drukker met motorrijders, die vanaf Haastrecht via Vlist naar Schoonhoven rijden om vervolgens hun route op de Lekdijk te vervolgen”, stelde woordvoerder Tony Hardenberg tegen de leden van commissie Samenleving. “Het lijdt tot stress en andere gezondheidsklachten bij de bewoners. Ze kijken nu al met angst en beven uit naar het voorjaar.”

Er zijn echt wel motorrijders die rekening houden met omwonenden, beaamde de woordvoerder, “maar een grote groep vindt het ronkende geluid van hun vervoermiddel puur genot. Dat galmt door de hele buurt. Hele colonnes komen tegenwoordig voorbij. Soms zijn het er wel honderd achter elkaar. Dan lijkt het wel op oorlogsgebied. Daarom is het ons veel waard om Vlist in het weekeinde, tussen 1 maart en 1 november, voor motorrijders af te sluiten ”

Met het plaatsen van verkeersborden hou je ze niet tegen, luidde de reactie van de commissie. “En daar zit’ m inderdaad de kneep”, gaf Hardenberg toe. “Alles valt en staat bij handhaving. Er zijn voorbeelden van gemeenten, die een verbod hebben ingevoerd. Je komt Elburg niet in. Daar moet je de motor buiten het dorp parkeren, anders krijg je een prent.”

De actiegroep vindt het vreemd dat in het stiltegebied kano’s varen, terwijl verderop het gas wordt opengetrokken. “Fluisterbootjes en ronkende motoren gaan niet samen”, meent Hardenberg. “Tien jaar geleden was de situatie nog te overzien en had ik hier niet gestaan. Nu is de kwestie urgent en vragen wij de gemeente om in te grijpen.”

Petra Klomp (Pro Krimpenerwaard) probeert de klacht op de politieke agenda te krijgen. “College wat kan je hier aan doen?”

Pieter van der Laan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s