Bewoners Krimpenerwaard proberen overlastgevende motorrijders ‘op te voeden’

SCHOONHOVEN – ‘Het is een bewustwordingsproces en dat gaat niet van de een op de andere dag’, zegt Tony Hardenberg van de Actiegroep Geluidoverlast Krimpenerwaard. Een paar maanden geleden begon hij samen met andere bewoners van de Krimpenerwaard een bewustwordingscampagne onder motorrijders die door het gebied rijden.

Vooral in het weekend bij mooi weer is de Krimpenerwaard populair bij dagjesmensen, waaronder ook veel motorrijders. Want wat is er nou fijner dan op de motor over kronkelende weggetjes door al dat natuurschoon heen te rijden?

Hardenberg benadrukt dat het de bewoners niet gaat om motorrijders die rustig door het gebied heenrijden. ‘Waar wij last van hebben, zijn motorrijders die het gas zo ver openzetten dat mensen in hun tuin of op het balkon het gesprek moeten staken omdat ze elkaar niet meer kunnen horen.’

Klik HIER voor het artikel en het filmpje op de website van Omroep West

https://www.omroepwest.nl/nieuws/3875819/Bewoners-Krimpenerwaard-proberen-overlastgevende-motorrijders-op-te-voeden

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s