Bewoners Gemeente Zuidplas zoeken samenwerking

Bewoners Gemeente Zuidplas zoeken samenwerking

Bewoners van Zuidplas (Moordrecht, Zevenhuizen, Nieuwerkerk ad IJssel en Moerkapelle) herkennen zich in de geluidsoverlast problematiek in de Gemeente Krimpenerwaard en zoeken samenwerking met de Actiegroep Geluidoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard.

We onderzoeken hoe we kunnen samenwerken om de gezamenlijke problematiek onder de aandacht te brengen.

Wij, de inwoners van Zuidplas,  constateren dat ons woongenot en rust onnodig wordt aangetast door de brullende Cruisers met glimmende knalpijpen, de felgekleurde jankende ‘Japanners’ en de knetterende Crossers. Met oorverdovend lawaai scheuren ze nutteloos van rotonde naar rotonde en verzoeken de gemeente om strenger toe te zien dat de regels betreffende geluidshinder en verkeersveiligheid beter worden gehandhaafd.

5 gedachten over “Bewoners Gemeente Zuidplas zoeken samenwerking

 1. Hier ben ik het helemaal mee eens. Stop geluidsoverlast van de motorrijders!
  Ik woon in Leerdam, aan de mooiste rivier van Nederland, de Linge. Maar het rustgevende gevoel dat je daarvan zou kunnen krijgen is helemaal weg zodra in het voorjaar de motorrijders de Lingedijk in beslag nemen!

  Like

 2. Goed plan! Hier tegen ons woonblok is de geluidsdruk soms uit te drukken in schokgolven. Eén van die ‘Hells Angels wannabes’ presteert het zelfs om zo auto-alarmen af te laten gaan. In de lente en de zomer is mijn balkon een no-go-area!

  Like

 3. Niet alleen motorrijders, maar ook opgevoerde brommers met expansie-uitlaat, auto’s die blijkbaar een ‘knalknop’ hebben zodat ze via hun uitlaat een explosiegeluid kunnen simuleren, maar ook steeds meer vliegtuigen van Rotterdam-The Hague (Zestienhoven). Daarnaast wonen wij naast station Nieuwerkerk waar n tiental jaren geleden provisorische maatregelen tegen geluidoverlast (plankjes tegen open verbinding perron rails zodat lawaai dorp in denderde) zijn genomen maar die inmiddels vanwege achterstallig onderhoud afbrokkelen. En tenslotte een gemeente die geen oor heeft voor ‘zeurende’ burgers.

  Like

 4. Niet alleen motorlawaai. ook brommers, auto’s, de trein en steeds meer ook het vliegverkeer. Gaat een mooie zomer worden….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s